Новини

В Україні запускають процес ліцензування малих модульних реакторів

Виробник малих модульних реакторів (ММР) NuScale Power надасть технічну допомогу в аналізі ліцензування реакторних установок з метою їхнього будівництва в Україні.

Про це компанія повідомила Business Wire.

Сприяння відбуватиметься в межах співпраці Науково-технологічного центру в Україні (STCU, міжнародна міжурядова організація – The Page) та Агентства США з торгівлі та розвитку (USTDA), яке надало грант STCU.

«NuScale із захопленням підтримує цю важливу співпрацю між STCU та USTDA для оцінки процесу ліцензування та створення можливостей для розгортання технології МMР в Україні», — зазначив президент NuScale Power Джон Хопкінс.

Він також додав, що компанія з нетерпінням очікує на початок створення МMР в Україні.

У процесі буде проведено порівняння конструкції ММР зі стандартами Міжнародного агентства з атомної енергії та українськими нормативними актами. Аналіз ситуації покликаний виявити моменти, які можуть перешкоджати розгортанню NuScale МMР в Україні та запропонувати рекомендації щодо їхнього усунення.

Які модульні реактори пропонує NuScale

NuScale Power Module (NPM) – мініреактор водяного типу під тиском. Один модуль розрахований на потужність 77 МВт. Технологія дасть змогу масштабувати реакторні установки на одній електростанції.

Наприклад, дванадцятимодульна електростанція VOYGR-12 здатна генерувати 924 МВт, шестимодульна VOYGR-6 — 462 МВт, а чотиримодульна VOYGR-4 — 308 МВт.

Головним інвестором NuScale є Fluor Corporation, глобальна, інженерна, закупівельна та будівельна компанія з 70-річним досвідом у комерційній ядерній енергетиці.

Свіжі дописи

  • Новини

Латвія у межах ІТ-коаліції передала Україні обладнання на 100 тисяч євро

Латвія в межах ініціативи ІТ-коаліція передала Україні комунікаційне обладнання вартістю близько 100 тисяч євро. Це… Читати більше

Tuesday May 7th, 2024
  • Новини

Укроборонпром масштабує виробництво артснарядів та мінометних мін

Підприємства "Укроборонпрому" масштабують виробництво артснарядів та мінометних мін, а також поступово переходять до виготовлення боєприпасів… Читати більше

Tuesday May 7th, 2024
  • Новини

Данія виділила €33,5 млн на гуманітарну допомогу та захист для найбільш вразливих груп українців

Уряд Данії виділяє 250 млн данських крон (33,5 млн євро) на термінові базові потреби найвразливіших… Читати більше

Tuesday May 7th, 2024
  • Новини

Сили ППО знищила дві ворожі ракети на Одещині

Українські військові у вівторок, 7 травня, знищили дві керовані авіаційні ракети Х-59/Х-69 у небі над… Читати більше

Tuesday May 7th, 2024
  • Новини

Міжнародні резерви України у квітні знизилися до $42,4 млрд: причини

Міжнародні резерви України станом на 1 травня 2024 року, за попередніми даними, становили 42,4 млрд доларів… Читати більше

Tuesday May 7th, 2024
  • Новини

Білорусь, слідом за рф, оголосила про раптову перевірку носіїв ядерної зброї

Відповідно до розпорядження Олександра Лукашенка, військові Білорусі проводять перевірку засобів-носіїв тактичної ядерної зброї (ТЯЗ). Про… Читати більше

Tuesday May 7th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.