Новини

В Україні експорт та імпорт агропродукції цьогоріч збільшились на 22%

Зовнішньоторговельний обіг сільськогосподарської продукції та продовольчих товарів за 11 місяців 2021 року збільшився на 22% у порівнянні з відповідним періодом 2020 року, до 31,3 млрд дол.

Про це повідомила пресслужба Мінагрополітики.

«За офіційними даними Держмитслужби зовнішньоторговельний обіг сільськогосподарської продукції та продовольчих товарів за підсумками 11 місяців поточного року збільшився на 22% у порівнянні з відповідним періодом 2020 року та досяг близько 31,3 млрд дол., що склало 24,7% всього зовнішньоторговельного обігу товарами України», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що за вказаний період експортовано на 22% більше продукції аграрного сектору, ніж за 11 місяців 2020 року, а саме на суму 24,4 млрд дол. (39,8% від загального експорту товарів з України). Найвагомішими складовими експорту продовольчих товарів та сільгосппродукції у січні-листопаді 2021 року залишались зернові культури, олії, насіння олійних культур та макуха, тверді відходи від вилучення рослинних жирів і олій.

За інформацією міністерства, основними країнами, до яких постачалась українська агропродовольча продукція, були: Китай (15,4% у структурі експорту сільськогосподарської продукції та продовольчих товарів); Індія (6,5%); Нідерланди (6,4%); Єгипет (5,9%); Туреччина (4,8%).

Імпорт сільськогосподарської продукції та продовольчих товарів за вказаний період зріс на 20% до відповідного періоду 2020 року і становив 6,9 млрд дол., або 10,5% від загального імпорту товарів в Україну. Найбільшу частку у структурі імпорту сільськогосподарської продукції та продовольчих товарів склали: плоди, горіхи та цедра; риба, ракоподібні та молюски; тютюн та вироби з нього; какао-боби, продукти з нього, шоколад; олії. У структурі імпорту сільськогосподарської продукції та продовольчих товарів найбільшу питому вагу зайняли: Польща (10,5%); Німеччина (6,9%); Італія (6,9%); Туреччина (6,1%); Індонезія (4,3%).

Свіжі дописи

  • Новини

Перемога України є пріоритетом усіх країн Балтії, – глава МЗС Латвії

Міністерка закордонних справ Латвії Байба Браже під час візиту до Литви заявила, що перемога України… Читати більше

Friday May 10th, 2024
  • Новини

Генштаб: за добу на фронті відбулося 91 боєзіткнення, найбільше атак на Авдіївському та Бахмутському напрямках

Збройні сили України продовжують утримувати позиції та відбивають штурми російських підрозділів на кількох напрямках. Оперативна обстановка… Читати більше

Friday May 10th, 2024
  • Новини

Канада виділить 55,7 млн доларів на ініціативу Німеччини щодо посилення української ППО

Міністр оборони Канади Білл Блер у п’ятницю оголосив, що країна виділяє 76 млн канадських доларів… Читати більше

Friday May 10th, 2024
  • Новини

США підтвердили виділення військової допомоги Україні на 400 млн доларів

Сполучені Штати Америки нададуть Україні озброєння у рамках нового пакету військової допомоги на 400 мільйонів… Читати більше

Friday May 10th, 2024
  • Новини

У квітні внаслідок російської агресії в Україні загинули щонайменше 129 мирних жителів, 574 – поранені, – ООН

За даними Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні, у квітні внаслідок бойових дій… Читати більше

Friday May 10th, 2024
  • Новини

Завдяки успішній операції ГУР з окупованої території вдалося повернути двох українських десантників

Завдяки успішній операції ГУР спільно з МВС під назвою «Прапор» російський військовий вивів із окупованої… Читати більше

Friday May 10th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.