fbpx
Сьогодні
11:24 27 Гру 2021

У селі на Вінниччині відкрили першу в області сімейну молочну ферму

Фото: vin.gov.ua

У селі Курилівці Жмеринської міської територіальної громади на Вінниччині відкрили першу в області сімейну молочну ферму.

Про це повідомляє пресслужба Вінницької обласної держадміністрації.

"22 грудня відбулось урочисте відкриття першої сімейної молочної ферми у Вінницькій області, створеної на базі сімейного фермерського господарства «Господар» у с. Курилівці, Жмеринської міської територіальної громади", – йдеться у повідомленні.

Директор департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку Вінницької ОДА Володимир Мережко зауважив, що реалізація таких проєктів сприятиме розвитку в області малого аграрного підприємництва в молочній галузі та залучення більшої кількості домогосподарств до організованого сектору аграрного ринку. Зокрема, формування виробничого процесу мікропідприємництва в сільській місцевості на основі наукових підходів та прогресивних рішень відкриває нові можливості розвитку власного бізнесу, легалізації діяльності та соціального захисту.

Також Мережко зазначив, що існує низка державних програм з підтримки аграріїв. Тільки в поточному році за неповних 9 місяців своєї роботи сімейне фермерське господарство «Господар» вже мало змогу прийняти участь в реалізації державних програм підтримки аграрного сектору за чотирма напрямками. Зокрема, господарство вже отримало спеціальну бюджетну дотацію для фермерських господарств за утримання 26 корів (130 тис. грн.).

В ОДА зазначили, що у червні поточного року департамент міжнародного співробітництва та регіонального розвитку облдержадміністрації підписав меморандум про співпрацю з проєктом «Сімейні молочні ферми в Україні». В рамках співробітництва наразі підписано договори по створенню таких сімейних молочних ферм ще з 5 малими підприємцями Вінницької області.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: