fbpx
Сьогодні
12:28 27 Гру 2021

Росія висунула Україні вимоги про визнання вакцини "Супутник V", — Арестович

Росія висунула Україні вимоги про визнання вакцини "Супутник V", як умову відкриття контрольних пунктів в'їзду-виїзду (КПВВ) на Донбасі.

Про це заявив речник української делегації у Тристоронній контактній групі (ТКГ), представник Офісу президента України Олексій Арестович, повідомляє телеканал Дім.

Він нагадав, що 22 грудня на останньому цьогорічному засіданні ТКГ не вдалося досягти домовленостей щодо відкриття всіх КПВВ. При цьому українські КПВВ відкриті з 10 листопада 2020 року, але пункти закриті зі сторони тимчасово окупованих територій.

"Закриті вони через те, що можливі результати переговорів зводять до суб'єктивізації так званих "ЛНР" і "ДНР". Їхнє завдання вивести Російську Федерацію за межі конфлікту, зробити вигляд, що РФ – посередник, а у нас внутрішній громадянський конфлікт. Звичайно, ми на це не підемо, тому що основою мирного врегулювання є визнання Росією свого статусу, як сторони конфлікту, якою її визнає весь цивілізований світ, крім них самих. І Мінські угоди, і Нормандські угоди підписані за участю Російської Федерації, і можуть буті реалізовані тільки якщо Російська Федерація визнає себе стороною конфлікту. Вони такі виписані. І все невиконання угод починається з того, що вони не визнають себе стороною конфлікту", – розповів Арестович.

Він наголосив, що не відкриваючи КПВВ окупаційна влада ставить під загрозу добробут громадян, які могли б приїхати на підконтрольну Україні територію для отримання соціально-економічних виплат, оформлення українських документів та для імунізації сертифікованими Всесвітньою організацією охорони здоров'я вакцинами від коронавірусу.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: