fbpx
Сьогодні
10:30 26 Гру 2021

Столтенберг: Рада НАТО-Росія вже може зібратися наступного місяця

Фото: Reuters

Рада НАТО-Росія може зібратися в січні вперше за два з половиною роки, заявили представники в суботу, хоча Москва ще не взяла на себе зобов'язання

Про це повідомляє dpa-internasional.

Представник НАТО підтвердив, що генеральний секретар Єнс Столтенберг вирішив скликати засідання форуму 12 січня і альянс контактував з Росією з цього питання.

Міністерство закордонних справ Росії підтвердило, що отримало пропозицію, але заявило, що воно все ще розглядається, а формат і терміни потребують уточнення.

"Але ми відкриті до діалогу", – сказала речниця Марія Захарова, повідомляє російське агентство ТАРС.

Нарощування російських військ поблизу українського кордону викликає занепокоєння міжнародною спільнотою протягом кількох тижнів.

Росія зажадала від Заходу "гарантій безпеки", що включають категоричну гарантію від НАТО, що Україна не приєднається до військового альянсу.

НАТО відкидає цю вимогу, але Столтенберг неодноразово наголошував на готовності вирішувати питання в Раді НАТО-Росія.

Останні переговори у такому форматі відбулися у липні 2019 року, і з того часу всі спроби встановити дату зустрічі провалилися.

Однією з причин є те, що Росія більше не хоче говорити про конфлікт в Україні в Раді – умова, на яку східні держави НАТО, зокрема, не хочуть, щоб альянс погодився.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: