fbpx
Сьогодні
16:21 26 Гру 2021

На КПВВ скасовується обов'язкове використання застосунку "Вдома" для тих, хто прибуває з окупованих територій

Модулі на КПВВ “Новотроїцьке”. Фото: ДонОДА

Обов'язкове встановлення мобільного застосунку "Вдома" для тих, хто прибуває з окупованих територій, планують скасувати

Про це в інтерв'ю телеканалу "Дом" заявила віцепрем'єр-міністерка України — міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук.

На даний момент всі, хто прибуває через КПВВ на підконтрольну Україні територію, повинні встановити мобільний застосунок "Вдома".

"Але для встановлення програми потрібен смартфон. У людей немає грошей, щоб купити його, літнім людям складно розібратися, як завантажити програму, як її активувати. І при мені плакала жінка, бо не могла завантажити програму, а у неї були куплені квитки, і це була величезна проблема… Я повернулася з Луганщини й прийшла з розв'язанням цієї проблеми до прем'єра, а потім і до президента. І вони мене підтримали. І якщо все буде добре, знімемо обов'язковість встановлення програми "Вдома", щоб люди не страждали", — повідомила Верещук.

Також зміниться загалом підхід до контрольних пунктів в'їзду-виїзду (КПВВ) на лінії дотику на Донбасі та адмінлінії з Кримом.

"Мене дивує підхід, коли ми говоримо, що КПВВ це так само як кордон, умовно, з Російською Федерацією. Якщо ми говоримо про реінтеграцію, про політику, яка спрямована на людей і для людей, то не може бути митних переходів у частині Донецької або на Луганській області, або на Чонгарі чи Каланчаку — на кримському напрямку. Там не можуть стояти прикордонники. Там не можуть діяти правила, які застосовуються до всіх іноземців та осіб, які перетинають кордон держави", — наголосила міністерка.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: