fbpx
Сьогодні
20:35 26 Гру 2021

КМДА створила мапу, де вказані адреси підземних укриттів

КМДА створила мапу, де вказані адреси підземних укриттів. Нею зручно користуватися зі смартфона з увімкненою геолокацією.

Приміщення укриттів можуть бути закритими, проте на сайті або на самому приміщенні обов'язкового має бути зазначений номер телефону людини чи установи, де зберігаються ключі.

У більшості сховищ Києва номер телефону зазначено на інтерактивній мапі.

Дискусія про те, чи готуватися нам до війни, не вщухає, але на ймовірній мапі вторгнення Київ позначено однією з точок військової інтервенції.

У разі початку бойових дій слід дізнатися про офіційний канал комунікації, де інформуватимуть про найважливіше та координуватимуть дії. Це важливо, щоб не допустити дезінформації та паніки.

Перебоїв з інтернетом у разі бойових дій не уникнути.

Через офіційні канали КМДА має інформувати мешканців про найважливіше. Наприклад, де брати питну воду, якщо її немає, де видаватимуть продукти, якщо їх не буде у магазинах.

У неспокійні часи дуже важливо мати при собі документи, адже їх можуть перевіряти на блок-постах, контрольно-пропускних пунктах тощо. Посвідчення особи важливо брати з собою щоразу, коли ви виходите з дому або спускаєтесь до бомбосховища.

Як у звичайному житті, так і в екстреному випадку кожна людина повинна вміти надати невідкладну допомогу. За статистикою, допомога, надана протягом перших чотирьох хвилин, збільшує шанси на порятунок на 30%.

Рішення про мобілізацію (загальну та часткову) приймає Верховна Рада. Вступити у ряди Міноборони за власним бажанням можна через Територіальні центри комплектування та соціальної підтримки (колишні військкомати).

Рубрика:
Київ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: