fbpx
Сьогодні
09:45 26 Гру 2021

"Газпром" не відчуває за собою вини щодо дефіциту газу у Європу

Фото Reuters

Представник російської компанії-монополіста Олексій Купріянов заявив, що не з вини Газпрому виник дефіцит природного газу  у Західній Європі

"Це відбулося через відсутність заявок на його постачання", наголосив Купріянов в ефірі телеканалу "Росія 1", цитує "Радіо Свобода"

Представник компанії пояснив, що частина клієнтів, "зокрема з Франції та Німеччини, вже повністю вибрали всі свої річні контрактні обсяги. А "Газпром" бронює транспортні потужності, виходячи з наявних заявок, а не навпаки".

"Цього року "Газпром" поставив до Німеччини за контрактом 50,2 млрд м³ – це на 5,3 більше, ніж минулого року», – стверджує Купріянов.

На даний момент, заявив Купріянов, "спостерігається фізичний реверс газу з Німеччини до Польщі і, зважаючи на все, в Україну в обсязі від 3 млн до 5 млн м³ на добу".

За словами офіційного представника "Газпрому", у 2021 році поставлено більше газу, ніж за попередній рік, до Італії, Німеччини, Туреччини, Болгарії, Сербії, Данії, Фінляндії, Польщі.

Натомість, в Європі кажуть, що "Газпром" штучно створює дефіцит природного газу, зупинивши подачу палива газопроводом "Ямал-Європа".

На тлі цього біржові ціни на газ у Європі оновили максимум, вперше перевищивши позначку у 2000 доларів за тисячу кубічних метрів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: