fbpx
Сьогодні
09:44 25 Гру 2021

США нададуть Україні розвідувальні дані щодо Росії

США нададуть Україні розвідувальні дані, які допоможуть швидше зреагувати на можливе вторгнення Росії.

Адміністрація Байдена визнала, наскільки важливою є поінформованість у режимі реального часу для українського уряду.
США розглядають можливість попередження України про російське вторгнення в режимі реального часу.

Офіційні особи США заявляють, що обмін розвідданими дуже важливий для українського уряду, навіть незважаючи на те, що вони намагаються уникнути ескалації ситуації, повідомляє Zn.ua, посилаючись на  The New York Times.

За словами чиновників, список ідей, що розробляється в Пентагоні, Держдепартаменті та Білому домі, включає перенаправлення в Україну вертольотів та іншої військової техніки, яка колись була виділена для афганських військових.

Штати та Британія направили деяких експертів для підтримки оборони на випадок, якщо Путін завдасть кіберудару по Україні.

Але, як заявили два американські чиновники, пропозиція Пентагону з приводу "дієвої" розвідки потенційно більш значуща. Дані включатимуть зображення руху російських військ для перетину кордону.

Як повідомляється, така інформація, якщо її вчасно розповсюдити, може дозволити українським військовим відбити атаку.

Представник, поінформований про дії адміністрації Байдена, сказав, що американські спецслужби вже надають Києву доступ до більшої кількості матеріалів, ніж нарощування російських військових.

Як повідомляється, американські чиновники визнають, що одна з потенційних проблем із наданням оперативної розвідувальної інформації полягає в тому, що це може змусити Україну завдати удару першої — сценарій, який, на думку західних чиновників, намагався продати Володимир Путін російській громадськості.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: