fbpx
Сьогодні
13:26 25 Гру 2021

МОЗ повідомив, коли Україна отримає пігулки проти COVID-19

Фото УНІАН

Орієнтовний термін постачання препарату Paxlovid проти коронавірусу виробництва Pfizer — перший квартал 2022 року. Водночас графік надходження таблеток ще може бути змінений, залежно від різних факторів.

Про це повідомив головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін в інтерв'ю «Суспільному».

«Коли вони (протоколи — ред.) будуть відкориговані в залежності від інструкції, тоді й будуть роз'яснення щодо показань до їхнього застосування, при яких стадіях, на яких етапах і хто саме має це робити», — пояснив він.

Глава національної технічної групи експертів з питань імунопрофілактики Федір Лапій в інтерв'ю «Суспільному» звернув увагу на те, що таблетки від Pfizer — дорогі. Їхня ціна за курс становить приблизно 500 доларів.

Представник МОЗ припускає, що ціна може ще знижуватися, коли йтиметься про випуск препаратів для інших країн. Він також зауважив, що дані про ефективність препарату є «досить обнадійливі». Але додав, що будь-які лікарські засоби мають свої побічні ефекти.

«Сподіватися на те, що я захворію і буду мати ефективне лікування, — це більш дурна ідея подібно до того, що "я пристебнувся, але сяду п'яним за кермо і буду їхати зі швидкістю 200 км на годину"», — заявив Федір Лапій.

За його словами, краще щепитися проти коронавірусу, тому що станом на сьогодні вартість дози вакцини коливається в районі 2-3 доларів. Натомість ефективність попередження тяжкого перебігу, коли взагалі немає потреби використовувати подібні препарати, від вакцинації є досить високою, навіть за першими даними щодо «Омікрону».

Рубрика:
Здоров'я

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: