fbpx
Сьогодні
12:28 24 Гру 2021

Вторгнення РФ в Україну вважають реальною загрозою 49,2% українців, – опитування

Вторгнення РФ в Україну вважають реальною загрозою 49,2% українців. На думку ще 41,4%, вторгнення не буде.

Такі результати опитування Київського міжнародного інституту соціології.

Водночас 57,8% опитаних переконані, що оборонні та дипломатичні зусилля влади із запобігання вторгнення РФ є недостатніми. Протилежної думки притримуються 27,1% респондентів.

Крім того, 39,2% громадян вважають, що прийняття вимог президента держави-агресора Владіміра Путіна не приймати Україну до НАТО послабить безпеку Української держави. Адже це лише розпалить агресивність Путіна щодо України.

На думку 29,7% респондентів це посилить безпеку України, бо послабить агресивність Путіна. Не визначилися зі своєю думкою з цього приводу 31,1% громадян.

Довідка

Опитування провели 13-16 грудня 2021 року методом телефонних інтерв'ю з використанням комп'ютера (computer-assistedtelephoneinterviews, CATI) на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів (з випадковою генерацією телефонних номерів та подальшим статистичним зважуванням). Всього опитали 1203 респондентів від 18 років, що мешкають у всіх регіонах України, крім окупованих Криму та Донбасу.

Статистична похибка вибірки (з імовірністю 0,95 і з врахуванням дизайн-ефекту 1,1) не перевищує: 3,2% для показників, близьких до 50%, 2,7% для показників, близьких до 25%, 2,1% – для показників, близьких до 12%, 1,4% – для показників, близьких до 5%.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: