fbpx
Сьогодні
Ексклюзив 12:46 24 Гру 2021

У Міністерстві інфраструктури поділилися планами на 2022-ий

Міністерство інфраструктури України планує продовжити діджиталізацію послуг, зайнятись міжнародними пропускними пунктами, модернізувати автостанції і переглянути норми стосовно технічного контролю автомобілів.

Про це розповів заступник Міністра інфраструктури України Мустафа Найєм на форумі "Дороги та мости", ініційованому Укравтодором, — передає "Рубрика".

За словами Найєма, однією з найбільш нагальних є проблема пасажирських перевезень, як внутрішніх, так і міжнародних. Почати вирішувати її планують з модернізації пропускних пунктів на кордонах країни.

"Це одна з найбільших проблем зараз по відношенню до країн Європейського Союзу. Ви чудово знаєте про проблеми на кордоні. Першим нашим проєктом стане пропускний пункт "Ягодин", що у Волинській області, ми плануємо зайнятися його розбудовою та модернізацією", — сказав Мустафа Найєм.

Окрім цього, заступник міністра інфраструктури анонсував такі плани на 2022-ий рік:

  • Прийняття постанови про лібералізацію пасажирських перевезень.
  • Перехід до системи заявочного принципу, коли перевізник сам обирає маршрут і встановлює час, коли на нього виходити. Таке рішення потрібне для створення конкуренції на маршрутах і підвищення якості перевезень.
  • Розподіл автостанцій за категоріями.

Також Мустафа Найєм прокоментував технічний контроль транспортних засобів.

"Багато хто очікував, що всіх змушуватимуть повертатися до обов'язкового технічного контролю. Але хочу всіх заспокоїти — повернення до цієї совкової системи не буде. На наступний рік, сподіваюся, ми приймемо законопроєкт, що регулюватиме технічний контроль, але спершу це стосуватиметься комерційного транспорту і транспорту, що виїжджає за кордон чи після аварії. Але це все буде поступово", — розповів заступник міністра.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: