fbpx
Сьогодні
21:57 24 Гру 2021

Російський суд оштрафував Google і Facebook на майже $130 млн. Серед причин — відмова видаляти контент про Навального

Суд у Москві оштрафував компанії Google і Meta (раніше Facebook) на 130 мільйонів доларів за повторне порушення російського законодавства — відмову видаляти заборонений у Росії контент.

Про це повідомляє російське інформагентство «Интерфакс».

Так, Google оштрафували на 7,2 млрд рублів (2,7 млрд гривень), а Meta — на 1,9 млрд рублів (740 млн грн). У Держдумі РФ не виключили, що якщо компанії не заплатять штраф, до їхніх ресурсів можуть застосувати блокування та уповільнення трафіку.

Російська влада звинувачує компанії в тому, що ті не видаляють дитячу порнографію, пропаганду суїциду та наркотиків. Однак кількість таких публікацій порівняно з протестним контентом у судових рішеннях — зовсім невелика.

Як підрахувало BBC, суїцидам присвячено лише 12 посилань. Натомість понад 250 з 469 посилань, за невидалення яких оштрафували соцмережі, присвячені акціям на підтримку опозиціонера Олексія Навального.

На компанії наклали оборотний штраф, розмір якого залежить від виторгу компанії. Цю суму розрахували судді, виходячи з наданих «Роскомнаглядом» даних про розмір річного виторгу Google і Meta.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: