fbpx
Сьогодні
Ексклюзив 11:27 24 Гру 2021

Президент Зеленський розповів, скільки кілометрів доріг збудували за 2021-ий

English version here

Фото ОПУ

За 2021-ий рік в Україні збудували і відремонтували понад сім тисяч кілометрів доріг. Ще близько шести тисяч було збудовано у 2020-му році.

Про це повідомив президент Володимир Зеленський на форумі "Дороги та мости", відзвітувавши про результати програми "Велике будівництво", — передає "Рубрика".

"Ще кілька років тому форум про дороги і мости був чимось на кшталт форуму про прибульців чи телепортацію в часі. Словом, дискусією про те, про що чули всі, але ніхто не бачив… Понад 6,5 тисяч кілометрів доріг було оновлено або побудовано у 2020-му році. Понад 7 тисяч кілометрів доріг — цьогоріч. І майже 14 тисяч кілометрів робіт за два роки", — сказав Володимир Зеленський.

Також президент розповів, що було оновлено і побудовано понад 40% основної мережі доріг, які з'єднують між собою міста та регіони України. Також оновлено і збудовано більше 500 мостових переходів і мостів.

Окремо Зеленський наголосив на результатах соціологічних опитувань, розповівши, що кожен третій громадянин вважає будівництво доріг одним із найголовніших досягнень країни у 2021-му році. А понад 60% опитаних, за словами президента, кажуть, що інфраструктура стала кращою.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль також виступив на форумі і розповів, що розбудова інфраструктури помітно вплинула на економічний стан, допомігши Україні мінімізувати падіння ВВП на фоні світової кризи.

"Ми будемо успішно продовжувати реалізовувати проєкт "Велике будівництво". 350 мостів було відновлено і ми будемо продовжувати. У нас велика кількість мостів, які потребують оновлення. Загалом цього і минулого року на розвиток дорожніх та мостових інфраструктурних об'єктів було витрачено понад 10 мільярдів доларів, що є рекордом для України…

Ми стримали падіння ВВП і отримали лише трошки більше ніж -4%, це сталося завдяки інфраструктурним інвестиціям. Вже закладено 140 мільярдів гривень в дороги. Але ми використовуємо також кошти міжнародних партнерів. Наступний етап — кошти бізнесу. Ми говоримо про перший концесійний банк України, який має стартувати вже наступного року", — заявив Денис Шмигаль.

Окрім цього, Володимир Зеленський анонсував модернізацію міжнародних пунктів пропуску.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: