fbpx
Сьогодні
17:32 24 Гру 2021

Іран ретельно приховує інформацію: Офіс генпрокурора щодо кримінальної справи про авіакатастрофу МА

Фото Reuters

У вівторок, 21 грудня, заступник генерального прокурора Максим Якубовський зустрівся з родичами загиблих громадян України напередодні других роковин авіакатастрофи літака МАУ

Про це повідомляє пресслужба Офісу генпрокурора.

Якубовський зазначив, що Іран знову порушив домовленості, яких досягли під час третього раунду міждержавних переговорів у червні 2021 року. Іранська сторона не надала українським прокурорам можливість ознайомитися з матеріалами кримінальної справи, яку вже відправили до суду.

"Ретельно приховуються імена і посади обвинувачених осіб та дії, які інкримінуються кожному з них. Втім, я хочу запевнити, що ми рухаємося вперед у нашому кримінальному провадженні", – сказав Якубовський.

У пресслужбі повідомляють, що Іран постійно ігнорує українські запити про правову допомогу. Крім того, упродовж двох років подано 26 міжнародних запитів до іноземних країн у кримінальному провадженні.

Водночас у рамках кримінального провадження Україна дослідила 8 звітів, які підготували представники іноземних країн та організацій, а саме 4 іранських, 3 канадських та 1 від спеціального доповідача ООН.

В Офісі генпрокурора зазначають, що станом на грудень 2021 року в рамках розслідування в якості свідків допитали понад 50 осіб, провели понад 100 оглядів фото та відеоматеріалів та слідчий експеримент, а зараз триває комплексна комісійна криміналістична експертиза.

Якубовський також додав, що в України є союзники у цій справі, зокрема, Канада, Великобританія та Швеція.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: