fbpx
Сьогодні
11:15 23 Гру 2021

У першому кварталі 2022 року в ковід-лікарнях встановлять 225 кисневих станцій

Кисневі станції, закуплені за кошти субвенції, будуть поставлені в лікарні в I кварталі 2022 року.

Про це на брифінгу розповів перший заступник міністра охорони здоров'я Олександр Комаріда, передає Укрінформ.

"Обладання для автономної генерації кисню буде поставлено в лікарні, які працюють з хворими на коронавірусну інфекцію, у 1 кварталі 2022 року", – сказав Комаріда.

Комаріда нагадав, що державне підприємство "Медичні закупівлі України" підписало контракти на закупівлю 225 кисневих станцій на 648 млн грн. із шістьма постачальниками.

Він відзначив, що попередньо до закупівлі було заплановано 196 кисневих станцій. Конкуренція на аукціоні дозволила суттєво знизити ціну за одиницю товару, завдяки чому вдалося зекономити кошти і додатково закупити ще 29 станцій.

За його словами, станції мають продуктивність 500 літрів на хвилину при якості кисню не менше 93%, укомплектовані додатковимм газоаналізаторами, витратометрами, та мають дистанційне керування, завдяки чому лікарні можуть відслідковувати скільки саме кисню та якої якості отримують. Гарантійні терміни станцій складають 48 місяців, у той час як попередні були – 12-24 місяці. Мінімальний термін використання фільтрувального матеріалу цеоліт складає 40 тис. годин.

Станції мають контейнерне монтування, для їх встанволення не потрібно проводити додаткові будівельні роботи.

Рубрика:
Здоров'я

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: