fbpx
Сьогодні
12:56 23 Гру 2021

Росія проводить навчання десантних військ в окупованому Криму та Краснодарському краї

Міноборони РФ заявило, що понад 1200 російських десантників та понад 250 одиниць військової техніки залучать до навчання з бойовими стрільбами в окупованому Криму та Краснодарському краї.

Про це повідомляє Інтерфакс.

"Навчання пройдуть у межах оперативного збору керівного складу військ під керівництвом командувача Повітряно-десантними військами генерал-полковника Андрія Сердюкова. Загалом у них задіяно понад 1200 військовослужбовців та понад 250 одиниць військової та спеціальної техніки", – повідомив департамент інформації Міноборони РФ.

Зазначається, що 23 грудня маневри стартують в окупованому Криму на полігоні "Опук". 24 грудня – на полігоні "Раєвський" під Новоросійськом у Краснодарському краї.

Минулого тижня Росія провела в окупованому Криму спільне вчення винищувачів та бомбардувальників морської авіації з розрахунками берегового протикорабельного ракетного комплексу (БПКРК) "Бастіон" зі знищення морської навчальної цілі в Чорному морі.

Як повідомлялося, протягом останніх тижнів Росія сконцентрувала близько 100 тис. військових на кордоні з Україною. Ці маневри викликають велике занепокоєння у західних країнах через побоювання нападу Москви. НАТО попередило Росію, що подібний крок матиме далекосяжні "стратегічні та економічні" наслідки. Москва заперечує побоювання вторгнення в Україну та пояснює мобілізацію тим, щоб не допустить вступу України до НАТО.

5 грудня міністр оборони Олексій Резніков заявив, що загальна чисельність російських військ біля кордону України може зрости до 175 тисяч.

За словами заступника міністра оборони Ганни Маляр, ситуація довкола українських кордонів залишається складною, РФ продовжує перекидати війська для підтримки напруги в регіоні.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: