fbpx
Сьогодні
13:12 23 Гру 2021

Путін заявив, що у 2014 році відмовляв Порошенка від воєнної операції на Донбасі

Президент Росії Владімір Путін розповів, що у 2014 році відмовляв тодішнього президента України Петра Порошенка від воєнної операції на Донбасі. Він також назвав Мінські угоди "єдино можливими".

Про це сказав Путін на щорічній пресконференції, яку транслюють російські державні телеканали.

"Ми були змушені щось робити. І так виникла криза у 2014 році, яка сьогодні розвивається. Українська влада двічі зробила спробу за допомогою сили розв'язувати питання на Донбасі. Я особисто умовляв Порошенка – тільки не військова операція. Але він почав. Результат – оточення та втрати. І мінські угоди. Вони добрі чи ні? Я вважаю, що єдині можливі. Проблема в тому, що вони не хочуть виконувати… Усі кажуть, що Росія має виконувати Мінськ. Ми згодні" – зазначив він.

Після серії проросійських і сепаратистських акцій в Донецькій і Луганській областях і "проголошення суверенітетів" підтримуваних Росією угруповань "ДНР" і "ЛНР", бойовики спільно з російської ФСБ 12 квітня 2014 року захопили міста Слов'янськ, Краматорськ і Дружківка.

На наступний день т.в.о. президента України Олександр Турчинов оголосив про початок Антитерористичної операції в Донбасі. Бойові дії тривають понад 7 років. За офіційними даними, за цей час загинули близько трьох тисяч цивільних, і ще дев'ять тисяч отримали поранення, в цілому постраждали більше чотирьох мільйонів українців.

З початку російської агресії загинули понад чотири тисячі військовослужбовців Збройних сил України, зниклими безвісти на тимчасово окупованій території вважаються кілька сотень людей.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: