fbpx
Сьогодні
19:25 23 Гру 2021

Ляшко заявив, що ще дві області можуть вийти з "червоної" зони найближчим часом

Фото: Укрінформ

В останні тижні в Україні фіксується зменшення випадків зараження на коронавірус. Водночас ситуація з захворюванням стабілізується у Волинській та Запорізькій областях.

Про це в коментарі РБК Україна сказав міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко.

Міністерство охорони здоров'я ініціює засідання державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій для розгляду цього питання.

"В Україні вже 5 тижнів поспіль фіксується тенденція до зменшення кількості зареєстрованих випадків COVID-19. Міністерство щодня аналізує ознаки епідемічної небезпеки в регіонах і за його результатами спостерігаємо стабілізацію ситуації у Волинській та Запорізькій областях. Наразі показники дозволяють нам вивести з червоного рівня епідемічної небезпеки ці два регіони", – зауважив Віктор Ляшко.

Також, міністр зазначив, що у Волинській та Запорізькій областях протягом 20-22 грудня спостерігається стабілізація останнього показника епідемічної небезпеки який дозволяє розглянути питання щодо скасування "червоного" рівня карантину. Зокрема, це коефіцієнт виявлення випадків інфікування.

"У Волинській області показник виявлення випадків інфікування протягом зазначеного періоду знизився з 22,3 % до 18,1%, а в Запорізькій області з 23,4% до 18,9%. Також в цих регіонах зростає кількість тестувань методом полімеразної ланцюгової реакції та експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2, знижується рівень госпіталізації, динаміка рівня госпіталізації та завантаженість ліжок з киснем. У Волинській області за останні 7 днів кількість випадків зменшилась на 32 відсотки, а в Запорізькій області на 19 відсотків" – уточнив очільник МОЗ.

Міністр додав, що Міністерство охорони здоров'я вже зробило відповідне подання до Кабінету Міністрів України про скликання державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій для розгляду цього питання.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: