fbpx
Сьогодні
14:25 23 Гру 2021

Головнокомандувач ЗСУ заявив, що жінкам "не треба бігти у військкомат"

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний каже, що указ Міністерства оборони №313 про перебування жінок на військовому обліку виник, щоб порахувати жінок, яких можливо використовувати під час захисту держави.

Про це Залужний заявив журналістам на презентації концепції нагородної системи головнокомандувача ЗСУ 23 грудня, цитує "Інтерфакс-Україна".

"Назріла необхідність створення такого документа, який дозволяв би нам, військовим, бачити жінок, яких можливо використовувати під час захисту нашої держави. Тому народився цей указ, трохи більше 100 спеціальностей туди "вбили"… Я хочу заспокоїти жінок, що я за гендерну рівність і повністю це підтримую: вже завтра не треба бігти у військкомат, не треба займати чергу, не треба шукати когось, хто допоможе це все зробити, ми це робитимемо планово, поступово, і все буде добре", – зазначив він.

Напередодні в мережі з'явився наказ Міноборони від 11 жовтня 2021 року, який був виданий на виконання змін до закону про військовий обов'язок та військову службу.

Документом затверджується перелік професій, споріднених з відповідними військово-обліковими спеціальностями, і зобов'язуючий жінок цих професій стати на облік військовозобов'язаних.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: