fbpx
Сьогодні
18:44 22 Гру 2021

Вже третю добу гірники шахти "Гірська" залишаються під землею

На шахті «Гірська» ДП «Первомайськвугілля» 15 гірників третю добу залишаються під землею, вимагаючи погашення боргів із заробітної плати.

Про це 22 грудня у Фейсбуці повідомив голова Незалежної профспілки гірників України (НПГУ) Михайло Волинець.

«Третю добу 15 гірників шахти «Гірська» ДП «Первомайськвугілля» продовжують акцію протесту на глибині 700 метрів», – написав Волинець.

Він також повідомив, що вже третю добу голодує голова Незалежної профспілки гірників України шахти «Гірська» Дмитро Одінцов, і шахтарі мають намір продовжувати акцію протесту, доки їм не виплатять 43 млн грн зарплатного боргу, який накопичився за 3 місяці.

«Протестувальники повідомляють про готовність розпочати голодування з наступного понеділка, якщо з ними не розрахуються до кінця року», – констатував профспілковий лідер.

На Донеччині 15 гірників шахти «Капітальна» ДП «Мирноградвугілля» піднялися на поверхню, де знаходилися з 17 грудня, але вони продовжують протест, вимагаючи погашення боргів із зарплати.

Міністерство енергетики планує цього тижня перерахувати понад 700 млн грн на виплати зарплат працівникам державних вуглевидобувних підприємств.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: