fbpx
Сьогодні
18:52 22 Гру 2021

Вночі ніхто пити не буде: ОАСК не скасував нічну заборону Київради на продаж алкоголю

Фото: kyiv.media

Окружний адміністративний суд Києва (ОАСК) відмовив Державній регуляторній службі України у задоволенні позовних вимог щодо визнання протиправним та скасувати рішення Київської міської ради не продавати спиртне в нічний час.

Про це інформує пресслужба суду.

«Окружний адміністративний суд міста Києва завершив розгляд справи щодо оскарження заборони Київської міської ради продавати спиртне в нічний час. Нагадаємо, з відповідним позовом до Київради звернулась Державна регуляторна служба України», — йдеться в повідомленні.

Зазначається, що позивач просив суд скасувати рішення Київради від 27 вересня 2018 року №1529/5593, яким було встановлено обмеження продажу пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв та столових вин у столиці. Справа розглядалась за правилами загального позовного провадження.

Як повідомляється, «в ході розгляду справи судом не було встановлено порушення Київською міською радою прав позивача та принципів державної регуляторної політики при прийнятті оскаржуваного акту, що свідчить про недоведеність порушень відповідачем реалізації компетенції у сфері управління».

Суд також визнав необґрунтованими доводи Державної регуляторної служби України щодо того, що оскаржуване рішення негативно впливає на суб'єктів господарювання, які здійснюють свою діяльність на відповідній території, а також на бізнес-клімат у м. Києві в цілому і рівень довіри бізнесу до влади.

«Відтак, зважаючи на встановлені обставини справи суд відмовив позивачу у задоволенні позовних вимог щодо визнання протиправним та скасувати рішення Київської міської ради від 27 вересня 2018 року №1529/5593 «Про встановлення обмеження продажу пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових в м. Києві», — йдеться в повідомленні.

Зазначається, що рішення суду може бути оскаржене шляхом подачі апеляційної скарги протягом тридцяти днів з дня складення повного судового рішення.

Нагадаємо, 24 жовтня 2018 року рішення Київської міської ради про заборону продажу алкогольних напоїв з 23 до 10 години набуло чинності. Документ передбачає заборону продажу з 23 до 10 години вина, пива (крім безалкогольного), алкогольних та слабоалкогольних напоїв у МАФах і стаціонарних об'єктах торгівлі. Правило не поширюється на заклади ресторанного господарства — кафе, бари, заклади громадського харчування тощо.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: