fbpx
Сьогодні
21:13 22 Гру 2021

 Україна вводить ревакцинальну дозу проти COVID-19 для медиків

Фото Reuters

В Україні запроваджується ревакцинальна доза вакцини проти COVID-19 для медичних працівників та працівників будинків інтернатного типу.

Про це повідомляє прес-центр МОЗ.

Медики зможуть отримати її щонайменше через шість місяців з дати отримання другої дози.

Таке рішення Міністерство охорони здоров'я ухвалило своїм наказом 2849 року. При розробці наказу враховувалися відповідні рекомендації ВООЗ та офіційна позиція Національної технічної групи експертів з імунопрофілактики.

Отримати ревакцинальну дозу медики та працівники будинків інтернатного типу можуть через 6 місяців після другого щеплення від COVID-19. Для ревакцинальної дози будуть використовуватися тільки м-РНК-вакцини – Moderna або Comirnaty/Pfizer, незалежно від того, якою вакциною щеплена людина.

Генерація сертифіката COVID після отримання ревакцинальної дози буде доступна найближчим часом.

Отримання додаткової дози для людей, у яких через тяжкі супутні хвороби міг не сформуватися належний імунний захист, залишається без змін. Вони можуть зробити третє щеплення через 28 днів після основного курсу щеплень без продовження терміну дії сертифіката.

Вказане рішення актуальне з огляду на тимчасові рекомендації ВООЗ від 10 серпня 2021 року. У них говориться, що через відсутність вакцин у світі, ревакцинальну дозу слід застосовувати тільки для вразливих категорій населення або з появою даних про те, що з часом двох доз вакцини недостатньо для належного захисту.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: