fbpx
Сьогодні
17:51 22 Гру 2021

Справа MH17: прокуратура Нідерландів назвала суми компенсацій сім'ям жертв

Фото Reuters

Прокуратура Нідерландів закликала суд призначити компенсації у розмірі від 30 до 40 тисяч євро родичам жертв збитого цивільного лайнера "Боїнг-777" "Малайзійських авіаліній" у небі над Донбасом у 2014 році.

Про це повідомила генеральна прокурорка Біргіт ван Руссел, виступаючи із обвинувальним висновком у судовому процесі, передає DW.

"Чоловіку (дружині), офіційно зареєстрованому партнеру загиблого та близькому партнеру, який жив разом (із загиблим – Ред.), дітям, батькам, опікунам сума компенсації має становити 40 тисяч євро", – сказала ван Руссел.

Другій категорії, до якої належать діти та батьки, які не проживали разом із загиблими, на думку обвинувачення, має бути виплачено по 35 тисяч євро.

До третьої категорії належать брати, сестри, бабусі, дідусі, онуки, дядьки та тітки, племінники та племінниці. Вони мають отримати по 30 тисяч євро.

Нагадаємо, що російський зенітно-ракетний комплекс "Бук", з якого збили літак рейсу MH17 в липні 2014 року, перегнали на окупований Донбас напередодні самої катастрофи.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: