fbpx
Сьогодні
09:35 22 Гру 2021

Китайські науковці знайшли ідеально збережений ембріон динозавра

Фото: AFP/ UNIVERSITY OF BIRMINGHAM

Китайські науковці оголосили, що знайшли ідеально збережений ембріон динозавра, який от-от мав вилупитися з яйця.

Про це повідомляє BBC.

Зазначається, знахідка була зроблена у Ганчжоу на півдні Китаю. Її вік науковці оцінюють у 66 мільйонів років. За словами дослідників, це «найкращий ембріон динозавра, який будь-коли знаходили».

Повідомляється також, що ембріон належить овірапторозавру або беззубому тероподу. Його вже назвали «Бейбі Їньлянь». Довжина ембріона від голови до хвоста – 27 см. Зазначається, що яйце знайшли ще у 2000 році, але помістили на зберігання на 10 років. Під час ремонту в музеї працівники перебирали старі експонати та наштовхнулися на це яйце, яке дослідили за допомогою рентгену.

динозавр ембріон китай науковці

Фото: AFP

Очікується, що ця знахідка дозволить вченим зрозуміти зв'язок між динозаврами та сучасними птахами. Зокрема, рентген показує, що ембріон перебував у скрученій позиції – так само як у птахів перед тим, як вони вилуплюються з яйця. На думку вчених, це свідчить про те, що така поведінка розвинулася спочатку серед динозаврів, а згодом перейшла до птахів.

Овірапторозаври – це група дрібних і середніх птахоподібних динозаврів, що були поширені у крейдяному періоді в основному у Північній півкулі. Вони жили між 100 та 66 мільйонів років тому на континенті, який згодом розділився на Азію та Північну Америку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: