fbpx
Сьогодні
Новини компаній 12:20 22 Гру 2021

Купувати касовий апарат підприємцям з 2022 року необов’язково: рішення від Fondy

З 1 січня 2022 року суттєво розширюється коло підприємців, яким необхідно використовувати касовий апарат. Щоб уникнути штрафів до 150% вартості товару, процес фіскалізації варто запускати вже зараз. 

З 1 січня 2022 року в Україні усі ФОП-и 2, 3, 4 груп зобов'язані використовувати у роботі касові апарати (реєстратори розрахункових операцій, РРО), незалежно від обороту. Виняток становлять ФОП першої групи та підприємців, які надають дистанційно послуги, а не товари. Одночасно посилюється відповідальність за порушення у сфері використання РРО. За операції без використання РРО підприємцям загрожує:

  • 100% вартості товарів у разі першого порушення;
  • 150% — за кожне повторне порушення.

Але купувати та встановлювати для цього фізичний касовий апарат необов'язково. Чому?

Закон про використання РРО дозволяє застосовувати онлайн-рішення для автоматичної генерації електронних чеків із надсиланням даних до ДПС. 

Платіжна платформа Fondy пропонує своїм клієнтам онлайн-рішення: програмний РРО можна підключити безкоштовно протягом доби. ПРРО від Fondy — це платіжний сервіс для великих і малих бізнесів. Fondy підключає онлайн-платежі в усьому світі, допомагає приймати оплати картками за допомогою Apple Pay та Google Pay або будь-яким іншим зручним способом. Програмно-технічний комплекс не потребує додаткового обслуговування, автоматично фіскалізує онлайн-продаж та передає дані на сервери ДПС.

Купувати касовий апарат підприємцям з 2022 року необов'язково: рішення від Fondy

Що може Fondy?

Fondy спрощує роботу зі звітами та надсилання чеків, він безкоштовний (у рамках тарифів за прийом платежів), не вимагає установки додатків, працює у хмарі, повністю автоматизований. Його можна інтегрувати з більш ніж 40 CMS, CRM та конструкторів сайтів (Tilda, WordPress, Wix, Shopify, Бітрікс24 і т.д.). Для роботи з касою є особистий кабінет на сайті Fondy.

Купувати касовий апарат підприємцям з 2022 року необов'язково: рішення від Fondy

Як підключити ПРРО від Fondy?

  1. Згенерувати ключі та сертифікат для ПРРО в одному з акредитованих центрів сертифікації (АЦСК).
  2. Подати форму до ДПС на реєстрацію ключів, а також торгової точки, каси, касира.
  3. Перейти до розділу меню "Параметри мерчанта" та обрати пункт "Онлайн-каса". Прикріпити файли ключа та сертифіката, отримані від ДПС, вказати дані програмного РРО.
  4. Почати приймати платежі через Fondy.

Якщо бізнес уже використовує платіжну систему, але без підтримки РРО, фахівці компанії допоможуть переналаштувати інтеграцію на Fondy.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: