fbpx
Сьогодні
08:46 22 Гру 2021

Перші у світі: в Ізраїлі робитимуть четверту дозу covid-вакцини

Прем'єр-міністр Ізраїлю Нафталі Беннет заявив, що людям старше 60 років, а також медпрацівникам та людям із хронічними захворюваннями робитимуть четверту дозу вакцини від коронавірусу через 4 місяці після третьої дози.

Про це повідомляє The Guardian.

"Громадяни Ізраїлю першими у світі отримали третю дозу вакцини від COVID-19, і ми будемо першопрохідцями також і з четвертою дозою вакцини", – заявив Беннет, закликавши людей від 60 років вакцинуватися.

Зазначається, що таку заяву прем'єр-міністр зробив після наради уряду, присвяченій боротьбі з поширенням Омікрону. Беннет назвав ухвалене на нараді рішення про застосування четвертої дози "чудовою новиною, яка допоможе впоратися з хвилею Омікрону, що захопила світ".

У Міністерстві охорони здоров'я вже готуються до кампанії вакцинації четвертою дозою.

ЗМІ відзначає, що таке рішення було ухвалено після першої смерті від Омікрону в країні. У вівторок, 21 грудня, летальний випадок підтвердили у лікарні в місті Беер-Шева. Також у лікарні розповіли про швидкий розвиток хвороби, який виник на тлі хронічних захворювань.

Загалом в Ізраїлі у вівторок зафіксували щонайменше 340 випадків Омікрону. Цього тижня Ізраїль також поширив заборону на в'їзд із таких країн, як США, Німеччина, Італія, Туреччина та Канада.

Рубрика:
Здоров'я Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: