fbpx
Сьогодні
17:36 21 Гру 2021

В Угорщині відбулися переговори щодо безпекової ситуації у регіоні за участю України

Відбулася зустріч між Міністром оборони України Олексієм Резніковим та Головнокомандувачем Збройних Сил України генерал-лейтенантом Валерієм Залужним обговорили із Міністром оборони Угорщини Тібором Бенкьо та Командувачем Збройних Сил Угорщини генерал-лейтенантом Ромулусом Русін-Сенді.

Як повідомляє Міністерство оборони України, обговорювали безпекову ситуацію в регіоні. У тому числі в контексті загроз агресивної політики РФ та її негативний вплив на європейський безпековий порядок через створення Росією штучної міграційної кризи на білорусько-польському кордоні.

Українська делегація підкреслила зацікавленість у взаємодії з Угорщиною на всіх міжнародних майданчиках. Крім того, сторони обмінялися висновками щодо оцінки безпекової ситуації, зокрема в Центральній та Східній Європі.

На завершення зустрічі Олексій Резніков подякував за підтримку Угорщини під час обговорення в ЄС питання щодо надання матеріально-технічної допомоги на оборонні потреби України в рамках новоствореного Європейського фонду забезпечення миру (EPF).

Серед іншого, сторони обговорили спільні заходи у напрямах професійної підготовки та підготовки військ. У тому числі  приділили увагу розвитку спроможностей Сил спеціальних операцій шляхом проведення спільних заходів бойової підготовки та обміну досвідом.

Було зосереджено увагу на питаннях взаємодії в рамках багатонаціонального інженерного батальйону «ТИСА» із залученням інших європейських партнерів тощо.

Також сторони категорично виступили за спільні миротворчі навчання, заручившись підтримкою одне одного.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: