fbpx
Сьогодні
15:44 21 Гру 2021

На Донеччині створюють розплідник хижих птахів, занесених до Червоної книги

Фото: dn.gov.ua

На Донеччині у селищі Комишуваха біля Краматорська створюють розплідник денних хижих птахів, які занесені до Червоної книги України.

Про це повідомили в Донецькій обласній держадміністрації.

Зазначено, що це будівництво розплідника ведеться на базі регіонального ландшафтного парку «Краматорський», створюють його для розведення та реабілітації денних хижих птахів для подальшого їх розселення на території області.

За словами головного спеціаліста науково-дослідного відділу РЛП «Краматорський» Максима Височина, в Україні вже повністю зникли деякі види хижих птахів, а популяції інших знаходяться під загрозою, тому і виникла ідея створення такого центру.

«Подібні установи діють у Європі та США, зокрема концепцію цього центру ми «позичили» з «Раптор центру», розташованому у місті Сітка, Аляска. Тут ми плануємо вирощувати чотири види птахів – балабан, сапсан, шуліка чорний та канюк звичайний. Ці види легко пристосовуються до нових умов проживання, а їх популяції на Донеччині знаходяться під загрозою», – розповів науковець.

Він пояснив, що птахів для розведення можуть брати з числа конфіскованих митницею під час спроб перевезення контрабанди, травмованих диких птахів або залучати з зоопарків України. На рік розраховують вирощувати близько восьми пташенят. Птахів, готових до самостійного життя, планують випускати у дику природу.

На території центру будуть облаштовані вольєри для утримання птахів, спеціальний вольєр для навчання польоту, приміщення для науковців та технічного персоналу, приміщення для відвідувачів, а також операційна з усім необхідним обладнанням для лікування хижаків.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: