fbpx
Сьогодні
18:44 21 Гру 2021

Поради поліції: як уникнути ДТП на зимовій дорозі

Патрульна поліція надала поради, як уникнути дорожньо-транспортної пригоди на зимовій дорозі.

У Телеграмі патрульної поліції повідомляється, щоб не були самовпевненими, якщо водійський досвід, стан автомобіля чи погодні умови викликають сумніви, то краще скористатися громадським транспортом. "Перевірте  стан автомобіля: гуму, фари, склоочисники, акумулятор та роботу гальм на відкритому майданчику.

Правоохоронці радять їхати плавно, уникати різких рухів кермом, рівномірно й виважено користуватися педалями, тримати дистанцію і гальмувати завчасно.

"Зимова дорога вимагає іншого швидкісного режиму, обирайте безпечну швидкість. Пам'ятайте про потенційно небезпечні ділянки на зимовій дорозі: перехрестя, нерегульовані пішохідні переходи, зупинки (де транспорт пригальмовує, зупиняється або починає рух), а також мости та естакади, які за низьких температур леденіють", – зауважили патрульні.

Також вони радять уважно слідкувати за іншими учасниками руху, передбачати їхні маневри.

"Не забувайте, що пішоходи можуть впасти на слизькій поверхні. Наближаючись до пішохідних переходів та місць розташування навчальних установ (школи, дитсадки), знижуйте швидкість до мінімуму", – закликали у патрульній поліції.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: