fbpx
Сьогодні
20:30 21 Гру 2021

Перша леді України взяла участь у конференції послів України

Перша леді Олена Зеленська взяла участь у конференції послів України «Дипломатія 30. Стратегія сильної держави», яка відбулася в с. Гута Івано-Франківської області.

Як повідомляє Офіс Президента, у своєму вітальному слові дружина Президента зазначила, що дипломатичний корпус – це потужний інструмент зв'язку України зі світом.

«І я пишаюся, що стала ініціаторкою однієї з них – Київського саміту перших леді та джентльменів. У серпні ми приймали в Києві дружин та чоловіків керівників і керівниць різних країн світу. І написали нову, українську сторінку в історії дипломатії м'якої сили, бо це виявився перший такий захід у світі. Наше завдання на наступний рік – вивести саміт перших леді та джентльменів на провідні міжнародні майданчики, залучити якомога більше учасників та експертів світового масштабу. І тут знадобиться майстерність та ініціативність наших дипломатів», – сказала Олена Зеленська.

Зеленська на конференції послів

Вона також окремо зустрілася з подружжями українських послів, які цього року відвідали захід уперше. Дружина Президента наголосила на важливості сімейних тандемів у дипломатичній роботі.

«В інавгураційній промові мого чоловіка була фраза, яку запам'ятали: «Кожен із нас – Президент». Хочу її використати по-новому. І сказати вам усім: «Кожна з нас – перша леді». Ви представляєте нашу країну за кордоном, будуєте її імідж. Я особисто знайома з багатьма з вас і вдячна за ту допомогу, яку отримую від вас у візитах», – зауважила вона.

Олена Зеленська розповіла присутнім про пріоритетні проекти, що реалізуються під її егідою – реформу шкільного харчування, впровадження безбар'єрного середовища для всіх, боротьбу з домашнім насильством, – та запросила представників дипломатичного корпусу до співпраці в цих питаннях.

Вона також подякувала їм за партнерство у проекті зі створення українських аудіогідів для провідних музеїв світу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: