fbpx
Сьогодні
15:33 21 Гру 2021

Омікрон може спалахнути в Україні вже в січні

Фото: Pixabay/geralt

В Україні нині спостерігається спад захворюваності COVID-19.

Керівник Центру економіки охорони здоров'я Київської школи економіки Юрій Ганіченко заявив, що новий штам коронавірусу"Омікрон"  може стати  потенційною серйозною загрозою спалаху захворюваності в січні 2022 року.

Під час брифінгу аналітик зазначив, що на відміну від Європи, в Україні спостерігається спад захворюваності COVID-19.

"В Україні вже 6-й тиждень поспіль спостерігається спад захворюваності COVID-19. За тиждень кількість нових випадків зменшилася на 22%, рівень госпіталізацій – на 17%, смертність – на 24%. "Омікрон" залишається потенційною загрозою початку зростання захворюваності в січні 2022 року", – наголосив Ганіченко.

Ганіченко також зазначив, що завдяки тому, що вже близько 40% українців вакциновані, то новий спалах захворюваності коронавірусною інфекцією безумовно буде, але з іншими показниками. Зокрема, він пояснив, що випадків зараження новим штамом "Омікрон" може бути набагато більше, ніж при "Дельті", проте кількість госпіталізацій і смертності буде нижче.

"Зростання може початися вже в січні 2022 року. Потенційно за випадками ми можемо мати більші цифри, але з госпіталізаціями і смертністю, станом на сьогоднішній день, ми очікуємо менші цифри, ніж у поточній хвилі "Дельти", з якої ми виходимо", – заявив він.

Нагадаємо, що в шести областях у "червоній" зоні покращилися епідемічні показники. Ці області найближчим часом можуть вийти з "червоної" зони.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: