fbpx
Сьогодні
15:00 20 Гру 2021

Зеленський заявив, що відтепер зустріч послів на Прикарпатті стане щорічною

English version here

Фото: ОПУ

Президент Володимир Зеленський назвав зустріч лідерів Люблінського трикутника та майбутню конференцію послів у Гуті на Івано-Франківщині початком географічної децентралізації української дипломатії.

Відтепер зустріч послів на Прикарпатті стане щорічною, заявив глава Української держави під час спільної з Президентами Польщі Анджеєм Дудою та Литви Гітанасом Науседою пресконференції, повідомляє "Укрінформ".

"Гута-2021 – це старт нового масштабного процесу за участю понад 300 людей. Це – географічна децентралізація української дипломатії", – сказав Зеленський.

Він нагадав, що нині у Гуті проходить саміт лідерів Люблінського трикутника, а у вівторок розпочнеться зустріч українських послів з усього світу.

Президент також анонсував, що відтепер щорічно у Гуті відбуватимуться збори українських послів.

Як повідомлялося, у понеділок, 20 грудня, відбувся саміт лідерів Люблінського трикутника – Президентів України, Польщі та Литви в резиденції "Синьогора" в с. Гута Івано-Франківської області.

Люблінський трикутник був утворений у липні 2020 року міністрами закордонних справ України, Польщі та Литви, які підписали Спільну декларацію щодо заснування нового регіонального альянсу. Серед пріоритетів діяльності формату – посилення регіону, зміцнення безпеки, інтеграція України до ЄС і НАТО, розвиток економічної співпраці, спільна протидія гібридним загрозам.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: