Новини

Зеленський відреагував на ситуацію з конкурсом на посаду керівника САП

Позиція Президента та Офісу Президента України щодо конкурсу для добору керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) є незмінною і вже неодноразово озвучувалась.

Про це пише Офіс Президента.

"Ми максимально зацікавлені в тому, щоб конкурсна комісія завершила всі необхідні процедури до кінця року, визначивши найбільш гідного кандидата на посаду керівника САП.

Для цього комісія має всі необхідні можливості. Станом на сьогодні можна констатувати, що конкурсний відбір здійснювався відповідно до чинного законодавства.

Звичайно, ми побачили повідомлення про рішення Окружного адміністративного суду міста Києва за позовом одного з колишніх працівників НАБУ щодо процедурних аспектів проведення цього конкурсного відбору.

Але наголошуємо, що це рішення суду не є остаточним і його буде детально проаналізовано щодо відповідності вимогам закону. Після цього можна буде робити ґрунтовні висновки стосовно такого рішення. Втім, уже зараз можна впевнено сказати, що п'ятий – завершальний – етап конкурсу може й має відбутися вчасно, згідно з тими календарними орієнтирами, які визначила конкурсна комісія", – йдеться у коментарі.

І Президент, і Офіс Президента, і вся владна команда очікують на успішне завершення як цього етапу конкурсу, так і загалом відбору керівника САП. Вони зазначають, що не бачать підстав для затягування конкурсу.

Раніше стало відомо, що Окружний адміністративний суд (ОАСК) Києва дійшов висновку, що у Конкурсної комісії немає повноважень на проведення конкурсу з обрання керівника САП.

Свіжі дописи

  • Новини

У ВМС заявили, що вночі був знищений російський тральщик “Ковровец”

Уночі на 19 травня українським Силам оборони вдалося знищити морський тральщик ЧФ рф проєкту 266-М… Читати більше

Sunday May 19th, 2024
  • Новини

ПС: у більшості областей та Києві пролунала тривога, на столицю летить ракета

19 травня у Києві та в усіх областях, окрім західних та Одеської області, оголосили повітряну… Читати більше

Sunday May 19th, 2024
  • Новини

“Я сумую за батьком”: Усик після перемоги зворушливо пригадав свого тата

У ніч на 19 травня у неймовірному протистоянні український боксер Олександр Усик переміг британця Тайсона… Читати більше

Sunday May 19th, 2024
  • Новини

Оприлюднили супутникові знімки порту в Новоросійську після атаки 17 травня

З'явилися супутникові знімки наслідків удару по порту в Новоросійську російської федерації, що сталася 17 травня.… Читати більше

Sunday May 19th, 2024
  • Новини

Окупанти в Луганській області масовано атакували логістичні шляхи, – ОВА

У Луганській області російські війська масовано обстріляні логістичні шляхи та кожне деокуповане село Про це… Читати більше

Sunday May 19th, 2024
  • Новини

На Херсонщині окупанти атакували припортову інфраструктуру: відомо про загиблих та поранених

Російсько-окупаційні війська атакували будинки та припортову інфраструктуру у Херсонській області, внаслідок чого є загиблі та… Читати більше

Sunday May 19th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.