fbpx
Сьогодні
16:16 20 Гру 2021

Зеленський сказав, коли Україна набуде членства в НАТО

Фото: ОПУ

Президент Володимир Зеленський переконаний, що Україна набуде членства в Північноатлантичному альянсі, коли там зрозуміють роль таких держав, як наша, у посиленні самого НАТО.

Про це він заявив під час спільної з президентами Польщі Анджеєм Дудою та Литви Гітанасом Наусєдою пресконференції, повідомляє "Укрінформ".

"Україна чи такі країни, як Україна, будуть у НАТО тільки тоді, коли саме НАТО зрозуміє, що не НАТО посилює інші держави щодо безпеки, а інші держави, потужні, посилюють НАТО", – сказав Зеленський.

Як повідомлялося, у понеділок відбувся саміт лідерів Люблінського трикутника – президентів України, Польщі та Литви в резиденції "Синьогора" в с. Гута Івано-Франківської області.

На початку грудня в МЗС РФ заявили, що Росія наполягає на конкретних термінах вироблення правових гарантій нерозширення НАТО на схід.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг підтвердив рішення союзників про майбутнє членство України в Північноатлантичному альянсі і наголосив, що Росія не має права вето на нього.

В адміністрації президента США Джо Байдена заявили, що не прийматимуть будь-яких спроб Росії провести "червоні лінії" для розширення НАТО на схід, та підтвердили прихильність принципам, що кожна країна вирішує сама, якою має бути її власна безпека.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: