fbpx
Сьогодні
18:31 20 Гру 2021

За останні 5 років в Україні рекордно зросла кількість ФОПів

За 11 місяців цього року кількість фопів збільшилась на 85 тисяч.

В Україні вже кілька років спостерігається зростання приватних підприємців. Цього року чисельність фопів в Україні зросла на 85 тис. і досягла майже 2 млн. Це найбільші показники за останні 5 років.

Наприклад, у 2020 році приватних підприємців стало на 22,5 тисячі більше.

 

динаміка зростання кількості ФОПів

фото: Опендатабот

Нові підприємці активно реєструвалися навіть під час карантинних локдаунів і протестів проти запровадження касових апаратів. Кількість нових ФОПів перекривала закриття старих.

 

Зростання кількості ФОПів уперше зафіксували у 2016–2017 роках, коли в Україні почали ліквідовувати «сплячі» ФОПи (тобто ті, що не функціонують більше, ніж пів року).

ФОПи неодноразово протестували через введення карантинних обмежень. Зокрема, у грудні 2020 року приватні підприємці встановили намети на Майдані після сутичок із поліцією.

Нагадаємо, що з 1 січня 2021 року малий бізнес у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг повинен використовувати касові апарати та програмні реєстратори розрахункових операцій. Таке рішення Верховна Рада ухвалила у вересні 2019 року. Також 1 грудня 2021 р. в Україні зросли податки для ФОП.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: