fbpx
Сьогодні
21:33 20 Гру 2021

Штам "Омікрон" поширюється швидше і заражає вакцинованих, — ВООЗ

У Всесвітній організації охорони здоров'я (ВООЗ) заявили про наявні підтвердження того, що штам "Омікрон" розповсюджується швидше за його інші варіанти.

Про це повідомив генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) Тедрос Гебрейесус, повідомляє Reuters.

Разом з тим штам "Омікрон" може заражати вакцинованих та перехворілих на COVID.

"В цей час є стійке підтвердження того, що "Омікрон" поширюється значно швидше, ніж "Дельта", і ймовірніше, що люди, які щеплені або перехворіли, можуть знову заразитися", – зазначив він.

При цьому, головний науковий співробітник Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) Сум'я Свамінатан назвала "нерозумними" думки про те, що штам "Омікрон" не зможе викликати тяжкого перебігу захворювання. А також закликала не "сидіти, склавши руки".

"Штам "омікрон" не є легким варіантом коронавірусу і викликає тяжкий перебіг захворювання, а тому нерозумно сидіти, склавши руки", – сказала вона.

У зв'язку з чим, за словами головного наукового співробітника організації, програми бустерної вакцинації, що "розгортаються у багатьох країнах", мають бути націлені першочергово на людей зі слабкою імунною системою,

Вона зазначила, що "у ВООЗ не вірять, що всі вакцини стануть повністю неефективними" проти штаму "Омікрон".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: