fbpx
Сьогодні
14:49 20 Гру 2021

Президенти України, Литви та Польщі підписали спільну декларацію

Фото: ОПУ

Президенти України Володимир Зеленський, Литовської Республіки Гітанас Наусєда та Республіки Польща Анджей Дуда підписали спільну декларацію, яка фіксує підтримку членства України в Європейському Союзі та НАТО.

Про це розповів глава Української держави за результатом саміту Люблінського трикутника у Гуті на Івано-Франківщині, повідомляє "Укрінформ".

"Спільна декларація фіксує чітку підтримку членства України в ЄС і НАТО, боротьбу з російською агресією", – зазначив Зеленський.

Президент також розповів, що лідери Люблінського трикутника сьогодні скоординували кроки із підтримки європейської та євроатлантичної інтеграції України на 2022 рік.

Як повідомлялося, у понеділок відбувся саміт лідерів Люблінського трикутника – президентів України, Польщі та Литви в резиденції "Синьогора" в с. Гута Івано-Франківської області.

Люблінський трикутник був утворений у липні 2020 року міністрами закордонних справ України, Польщі та Литви, які підписали Спільну декларацію щодо заснування нового регіонального альянсу. Серед пріоритетів діяльності формату – посилення регіону, зміцнення безпеки, інтеграція України до ЄС і НАТО, розвиток економічної співпраці, спільна протидія гібридним загрозам.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: