Новини

Підозру в держзраді відправлено Порошенку поштою, – ЗМІ

Підозру у державній зраді надіслано п'ятому президенту України Петру Порошенку поштою. Його також підозрюють у сприянні терористичній організації.

Про це РБК-Україна розповіло джерело в правоохоронних органах.

"Підозру Порошенку відправлено поштою. Його повідомили про підозру в держзраді та сприянню терористичної організації", – повідомило джерело.

Як розповів у Facebook його адвокат Ілля Новіков, дві години тому до будинку Порошенка приїхали представники прокуратури та залишили текст підписаної підозри у справі про контрабанду вугілля з окупованого Донбасу, а також повістку на допит на 23 грудня.

Він також зазначив, що за версією слідства, Порошенко створив злочинну групу для зриву законтрактованих восени 2014 року поставок вугілля з ПАР, щоб закупити його на окупованому Донбасі, заплативши представникам "ЛДНР" 200 млн гривень.

Раніше стало відомо, що Порошенку підписали підозру у державній зраді через постачання вугілля з окупованого Донбасу.

Що це за справа?

Раніше журналісти Bihus.info провели розслідування щодо так званих "плівок Медведчука". Серед іншого Медведчук вів переговори з Кремлем і лідерами бойовиків на Донбасі про постачання вугілля з ОРДЛО.

Так, на плівках людина з голосом, схожим на голос лідера ОПЗЖ нібито говорить із заступником голови російського уряду Дмитром Козаком про те, що Україна купуватиме вугілля у бойовиків з Донбасу через компанію посередника.

Також за даними журналістів, Медведчук пропонував в обмін на вугілля постачати з України на окуповані території, продовольство, а також переконував Кремль шантажувати Україну дефіцитом вугілля.

Водночас у розмовах із членом проросійської організації "Український вибір" Дмитром Дорошенком, Медведчук стверджує, що вести переговори і грати роль посередника йому доручили президент України Петро Порошенко і президент РФ Владімір Путін. Зокрема, йшлося, що "у мене є повноваження і від ВВ, і є повноваження від Порошенка".

Свіжі дописи

  • Новини

Данія виділила €33,5 млн на гуманітарну допомогу та захист для найбільш вразливих груп українців

Уряд Данії виділяє 250 млн данських крон (33,5 млн євро) на термінові базові потреби найвразливіших… Читати більше

Tuesday May 7th, 2024
  • Новини

Сили ППО знищила дві ворожі ракети на Одещині

Українські військові у вівторок, 7 травня, знищили дві керовані авіаційні ракети Х-59/Х-69 у небі над… Читати більше

Tuesday May 7th, 2024
  • Новини

Міжнародні резерви України у квітні знизилися до $42,4 млрд: причини

Міжнародні резерви України станом на 1 травня 2024 року, за попередніми даними, становили 42,4 млрд доларів… Читати більше

Tuesday May 7th, 2024
  • Новини

Білорусь, слідом за рф, оголосила про раптову перевірку носіїв ядерної зброї

Відповідно до розпорядження Олександра Лукашенка, військові Білорусі проводять перевірку засобів-носіїв тактичної ядерної зброї (ТЯЗ). Про… Читати більше

Tuesday May 7th, 2024
  • Новини

Шмигаль повідомив, що уряд підтримав законопроєкт ратифікації угоди про вільну торгівлю між Україною та Туреччиною

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль поінформував, що Кабінет Міністрів підтримав законопроєкт про ратифікацію угоди про вільну торгівлю… Читати більше

Tuesday May 7th, 2024
  • Новини

На війні загинув наймолодший оборонець “Азовсталі” Гринцевич

На війні загинув 21-річний Назарій Гринцевич з позивним «Грєнка». Він був наймолодшим оборонцем «Азовсталі» в… Читати більше

Tuesday May 7th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.