fbpx
Сьогодні
18:54 19 Гру 2021

Україна і Єгипет мають великий потенціал для розширення співпраці, — Мінекономіки

English version here

Україна і Єгипет мають великий потенціал для розширення торговельно-економічної співпраці.

Про це повідомляє Міністерство економіки.

16 грудня у Каїрі відбулося восьме засідання Міжурядової спільної Комісії з економічного та науково-технічного співробітництва між Україною та Арабською Республікою Єгипет під співголовуванням першого віцепрем'єр-міністра України – міністра економіки Юлії Свириденко та міністра міжнародного співробітництва Арабської Республіки Єгипет Ранії Аль-Машат.

«Відносини між Україною та Єгиптом мають давню і успішну історію, а проведення спільного засідання комісії стало закономірним продовженням активізації україно-єгипетського діалогу на вищому і найвищому рівнях. Наші країни мають великий потенціал для розширення торговельно-економічного співробітництва. У цьому контексті розглядається питання щодо можливості укладення преференційної торговельної угоди між Україною та Єгиптом», – прокоментувала Свириденко.

Україна зацікавлена у присутності на єгипетському ринку не тільки сільськогосподарської продукції. Була підкреслена готовність диверсифікувати поставки за рахунок нарощування експорту продукції з доданою вартістю – харчової та переробної промисловості.

Крім того, Україна приділяє важливе значення співпраці з Єгиптом у сфері фітосанітарного захисту та зацікавлена у збільшенні торгівлі продуктами рослинного і тваринного походження, які будуть визначені відповідальними органами Єгипту. Сторони також підкреслили важливість реалізації спільних проектів компаніями обох країн.

У ході засідання сторони визначили напрями співробітництва обопільного інтересу, зокрема у сільському господарстві, енергетиці, промисловості, транспортній інфраструктурі та логістиці, будівництві, космічних технологіях, інформаційних технологіях, туризмі, охороні здоров'я, розвитку співпраці у сфері молоді та спорту тощо.

За результатами засідання був підписаний протокол.

Також у рамках засідання відбулася церемонія підписання Угоди про співробітництво у сфері стандартизації між Державним підприємством «Український науково-дослідний і навчальний центр проблем стандартизації, сертифікації та якості» та Єгипетською організацією зі стандартизації та якості, а також Меморандуму про взаєморозуміння між Державним космічним агентством України та Єгипетським космічним агентством щодо співробітництва у сфері космосу та мирного використання космічного простору.

На полях комісії також відбувся Українсько-Єгипетський бізнес-форум під егідою Торгово-промислової палати України і Федерації єгипетських торгових палат.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: