fbpx
Сьогодні
10:26 19 Гру 2021

Титановий гігант ОГХК знову не буде приватизований

Уряд України так і не зробив крок у бік надання гарантій захисту великих інвестицій. В результаті, аукціон з продажу ПАТ "Об'єднана гірничо-хімічна компанія" (ОГХК), призначений на 20 грудня, зірвався.

Не набралася необхідна кількість заявок: подали лише дві та одна була відхилена через невідповідність законодавству. Про це повідомив Фонд державного майна України на своєму сайті.

"Таким чином… торги не можуть бути проведені за наявності лише одного учасника. Дата проведення аукціону ОГХК буде визначена окремо", — зазначив Фонд.

До цього радник із приватизації ОГХК — ТОВ "BDO корпоративні фінанси" вказував на одну із головних проблем для приватизації гіганта.

"Міжнародні інвестори позитивно оцінили результати підготовки ОГХК до приватизації та привабливість компанії. Водночас, певні ризики ведення бізнесу в Україні, а також непросте минуле об'єкту залишаються стримуючим фактором для великих інвестицій", — зазначив Віталій Струков, керуючий партнер BDO Corporate Finance.

Уряд ніяк на пораду не зреагував. Таким чином це стало третьою провальною спробою продажу ОГХК. Дата попередньої приватизації було призначено на 29 жовтня 2021 року з тією самою стартовою ціною 3,7 млрд грн, крок аукціону – 50 млн грн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: