fbpx
Сьогодні
22:08 19 Гру 2021

Розкол у "Голосі": Корнієнко назвав людей, які мають ходити на погоджувальну раду від фракції

Фото: sluga-narodu.com

На погоджувальну раду парламенту від "Голосу" має ходити юридично визнана голова фракції Олександра Устінова.

Як повідомляє Укрінформ, про це сказав на брифінгу перший заступник Голови Верховної Ради Олександр Корнієнко, відповідаючи на запитання журналістів щодо двох частин фракції "Голос".

"Думаю, що на погоджувальну раду мають ходити керівники фракції або особи, ними уповноважені. Це завжди так було по регламенту. Я не знаю, які прізвища, у нас наразі є така інформація, що головою фракції є Устінова, заступницею є Клименко. Я думаю, що далі, виходячи з цієї конструкції юридичної, треба діяти всім", – зазначив Корнієнко.

Водночас він додав, що ситуацією в "Голосі" має займатися в першу чергу сама політсила.

"Ми виконуємо регламент. Фракція провела засідання, визначила нове керівництво, сказала, що вона це зробила на основі ухвали суду. Ми, апарат, запитали, чи є ця ухвала. Вони показали її. Апарат сформував запит, який я, відповідно до регламенту, оголосив на засіданні. Далі — будь ласка, є суди, є різні способи оскарження тих чи інших рішень. Тут, якщо мова йде про мене як про головуючого на засіданні, то, звичайно, вони можуть оскаржувати і мої рішення, я це допускаю. Допускаю, що можуть подавати якісь заяви про кримінальні справи. Я готовий всі відповідні процесуальні дії здійснювати. Щодо самої ситуації у фракції "Голос", там треба вирішувати, як вони будуть далі жити. Це вже не наше питання", – зауважив Корнієнко.

Раніше Корнієнко прокоментував можливість впровадження дистанційного голосування на виборах в Україні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: