fbpx
Сьогодні
09:14 19 Гру 2021

Forbes оцінив статки святого Миколая — він би міг увійти до ТОП-20 українських багатіїв

Видання Forbes оцінило статки святого Миколая у 815 мільйонів доларів. Якби він отримав українське громадянство, то потрапив би до ТОП-20 Українських багатіїв.

Про це йдеться на сайті Forbes.

Ідеться про святкового персонажа, який приносить дітям подарунки. Видання не брало до уваги статки реального прототипу святого Миколая — Миколая Мирлікійського Чудотворця.

За підрахунками Forbes, середня ціна на подарунок семи мільйонам українських дітей цьогоріч становить 20 доларів. Водночас для 6 мільйонів польських дітей Миколаю доведеться витратити по 37 доларів на подарунок (загалом 354 мільйони доларів).

Видання взяло до уваги лише Україну та Польщу, оскільки лише в цих країнах святий Миколай є основним героєм зимових свят.

Також журналісти підрахували вартість потужностей з виробництва іграшок та солодощів святого Миколая та проаналізували показники реальних компаній, які цим займаються. Капіталізацію кондитерського заводу святого Миколая оцінили в 167 мільйонів доларів, а іграшкового — 289 мільйонів доларів.

Ще у 5 мільйонів доларів оцінили резиденції святого Миколая на Львівщині, Івано-Франківщині, Одещині та у Полтаві.

Загалом статки оцінили у 815 мільйонів доларів. Аби порівняти: скажімо, активи бізнесмена Олександра Ярославського становлять 820 мільйонів — і він на 9-му місці серед найбагатших людей в Україні.

Менше з тим, за пів року з моменту складання цього рейтингу статки трьох українців зросли до більш як 1 мільярда, тож до десятки святий Миколай все одно б не потрапив.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: