fbpx
Сьогодні
11:43 18 Гру 2021

Зеленський підписав закон, необхідний для запуску в Україні "Diia City"

Президент Володимир Зеленський підписав закон № 1946-ІХ, необхідний для запуску в Україні спеціального правового режиму для ІТ-сфери «Дії.City». Документ встановлює спеціальні умови оподаткування.

Про це повідомили в Офісі президента.

Підписаний закон передбачає:

  • можливість обирати, який корпоративний податок сплачувати: податок на прибуток (18%) чи податок на виведений капітал (ПВК) за ставкою 9%;
  • податок на дохід фізичних осіб (ПДФО) за ставкою 5%;
  • ЄСВ розміром 22% від мінімальної заробітної плати;
  • 1,5% військового збору.

Також документ передбачає гарантію стабільності протягом 25 років визначених умов оподаткування резидентів «Diia City». Цей закон набирає чинності з 1 січня 2022 року, а деякі його підпункти — з 1 січня 2024 року.

В Офісі президента наголошують, що такі умови мають стимулювати діяльність компаній, що працюють у галузі інформаційних технологій.

Встановлення ефективного рівня податкового навантаження сприятиме детінізації розрахунків у сфері оплати праці та підвищення конкурентоспроможності вітчизняних ІТ-компаній на зовнішньому ринку, додали в ОП.

«Впровадження положень закону забезпечить дієві стимули для активного розвитку інформаційних технологій та інновацій в Україні, збільшення інвестицій в ІТ-індустрію та створення нових робочих місць», — додали у Зеленського.

Підписаний закон щодо податків є вже другим із необхідних для запуску «Diia City». Основний — про створення такого правового режиму — парламент підтримав у липні, його вже підписав президент.

Попри те, що в Мінцифри запевняють у значних перевагах «Diia City», опитування серед самих представників IT-сфери показало, що 79% виступають проти його впровадження, а підтримують лише 9%.

Зокрема, багато айтівців зазначали, що не довіряють Мінцифрі та державі, багато людей також очікують погіршення умов праці.

Окрім того, є занепокоєння, що в «Diia City» не буде місця фізичним особам-підприємцям — при тому, що ФОПи поширені в ІТ-галузі.

Рубрика:
Технології

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: