fbpx
Сьогодні
22:46 17 Гру 2021

Ексзаступник голови МВС Гогілашвілі заявив, що його не охороняє СБУ та заперечив наявність російського громадянства

Звільнений через скандал на блокпосту на Донбасі заступник міністра внутрішніх справ Олександр Гогілашвілі спростував інформацію про те, що його нібито охороняють бійці спецпідрозділу Альфа СБУ.

В інтерв'ю Бабель він уточнив, що його дитина та дружина їздять з охороною, тому що на нього було скоєно замах.

«Мене не охороняють працівники Альфи. На мене було скоєно замах, мені розстріляли машину. Було порушено справу. Я відмовився від охорони, але дитина та дружина їздять із охороною», — сказав він.

Він також вважає неприйнятним, коли ЗМІ показують його дитину та садок, до якого вона ходить.

«Я б спокійно їздив машиною без прикриття, якби мені її не розстрілювали. Якби я пончиками торгував, чи пиріжками», — пояснив колишній замміністра.

14 грудня журналісти Bihus.info зафіксували, як сина помічниці президента Марії Левченко, і на той час заступника голови МВС Гогілашвілі привіз до КВЦ Парковий автомобіль з номерами Служби безпеки України.

Також Гогілашвілі сказав, що є «колишнім громадянином Росії». За його словами, зараз у нього немає ні російського паспорта, ні російського громадянства — лише український паспорт і закордонний паспорт:

«Це мій вибір, моя громадянська позиція».

Ексзаступник міністра розповів, що приїхав в Україну з російським паспортом після того, як його запросили на роботу. З 2015 року він звертався в російське посольство, щоб вийти з громадянства, а 2019-го отримав український паспорт, передає Бабель.

«Відправною точкою був Майдан. Тоді я вирішив, що не хочу бути громадянином країни-агресора. Сюди додаємо історію з Грузією у 2008 році та 1989 році. Тому що [Росія] зламала моє життя, життя моєї родини, і продовжує робити це досі», — додав Гогілашвілі.

Також ексзаступник глави МВС спростував інформацію про свою судимість у Росії. За словами Гогілашвілі, у РФ відкрили проти нього кримінальне провадження «через екстремізм і громадянську позицію у 2015 році».

Раніше в ЗМІ з'являлася інформація, що Олександр Гогілашвілі має російський паспорт і податковий номер, він нібито притягувався до кримінальної відповідальності в 1998 році.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: