fbpx
Сьогодні
14:24 16 Гру 2021

Зеленський розказав про головні завдання на 2022 рік та пригрозив олігархам

Фото Reuters

Президент Володимир Зеленський вважає початок роботи антиолігархічного закону однією з найважливіших подій прийдешнього року.

Це він зазначив у колонці для спецпроєкту НВ та The Economist «Світ попереду 2022».

«У травні 2022 року з'явиться максимально чітка червона лінія — для тих, хто вважає ще з 90-х років, що держава — це їхня особиста власність. Почне діяти антиолігархічний закон. Це найпотужніший крок для детінізації економічних та політичних відносин в Україні», — сказав Президент.

У колонці Зеленський «пригрозив» олігархам, що він «не пробачатиме» їм «змов і схем».

«Цей крок уже зроблено, і назад його не відіграти, хоч би що намагалися зробити панове олігархи. Можете об'єднуватись у бізнесі, але жодних змов і схем, щоб "злити" державу, ніхто вам більше не пробачить. І купувати політиків, щоб вибивати для себе економічні привілеї, у вас більше не вийде. Закон один для всіх», — заявив глава держави.

Іншими ключовими подіями та завданнями на 2022 рік Зеленський назвав продовження кампанії з вакцинації, судову та інфраструктурну реформи.

«Жодна людина не може й не має терпіти втому довго. Це шлях до вигоряння, зневіри та втрати надії. Тому держава зобов'язана пропонувати рішення, здатні вберегти суспільство від таких відчуттів. З цього погляду 2022 рік вирішальний для України… Тільки повний курс щеплення для абсолютної більшості людей стане передумовою для того, аби забути про карантин» – підкреслив Президент.

Як повідомлялось, Верховна Рада 23 вересня ухвалила закон «Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)».

4 листопада його підписав Голова ВР Руслан Стефанчук, а 5 листопада Президент Володимир Зеленський. Закон набув чинності 7 листопада.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: