fbpx
Сьогодні
16:28 15 Гру 2021

Представник ЄС заявив, що більшість громадян України наражаються на російську дезінформацію

Російська Федерація розуміє, що втрачає свої позиції щодо України, а тому посилила рівень дезінформації.

Про це під час зустрічі з українськими журналістами повідомив представник оперативної робочої групи зі стратегічних комунікацій ЄС Мірча Нанка, передає "Східний варіант".

За словами експерта, високий рівень поширення російської дезінформації дозволяє РФ просувати власні наративи та підривати довіру до влади та співпраці з Європейським Союзом.

"Близько 80% людей в Україні наражаються на російську дезінформацію, і лише половина з них, 40%, здатні розрізнити цю дезінформацію", – зазначив Мірча Нанка.

Він наголосив, що завдання ЄС полягає в тому, щоб підсилити опір російській дезінформації на всіх рівнях.

Європейський союз готовий проводити заходи з підвищення медіаграмотності людей в Україні. Раніше ЄС навчав представників МЗС протидіяти пропаганді.

При цьому, як наголосив Мірча Нанка, ЄС очікує, що українська влада також докладатиме зусиль до підвищення рівня медіаграмотності людей.

"Звісно, ми можемо проводити заходи для певних груп суспільства, але мені здається, що це має бути завданням ваших державних органів – налагодити комплексну роботу над протидією дезіфнормації", – сказав Мірча Нанка.

За його спостереженнями, російські програми з дезінформації спрямовані на поляризацію суспільства, загострення відносин між суспільством і владою. А як наслідок це може уповільнювати реформи в Україні, яких так боїться Росія.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: