fbpx
Сьогодні
12:36 14 Гру 2021

Зеленський заявив, що переговори Байдена з Путіним поки що не призвели до деескалації

Фото ТСН

Президент України Володимир Зеленський вважає, що Росія шантажує Захід скупченням військ білья кордону України, і констатує, що переговори президента США Джо Байдена з президентом РФ Володимиром Путіним поки що не призвели до деескалації.

Про це йдеться в інтерв'ю Зеленського виданню "La Repubblica".

"Для чого використовуються війська, які скупчені поблизу нашого кордону? Це потенціал для шантажу. Причому передусім проти західних держав. Але якщо кількість російських військ зростатиме, то шантаж стане ще більш жорстким, що можна буде назвати підготовкою до розширення агресії проти нашої держави та, можливо, регіону в цілому", – зазначив Зеленський.

Зеленський сказав, що "колективних зусиль (у вигляді осуду – ред.) поки не вистачає, щоб повернути російську сторону не тільки до прогнозованої політики, яка була б заснована на повазі до міжнародного права та до держав-сусідів, а й просто до змістовних перегорів щодо миру на сході України".

Український президент вважає, що погроз президента США Джозефа Байдена про "дуже жорсткі економічні санкції" недостатньо, щоб зупинити Москву.

"Після переговорів американського та російського лідерів не відбувається скорочення військового угруповання біля наших кордонів. Більш того, виник ще один простір для ескалації – в Азовському морі, де 70% акваторії перекрито Росією. Коли це почне змінюватися, тоді й можна буде сказати, що аргументи звучать переконливо", – зазначив президент.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: