fbpx
Сьогодні
11:14 14 Гру 2021

Нардепи розблокували підписання "ресурсного" закону

Фото УНІАН

Верховна Рада не змогла скасувати закон №5600 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень».

У парламенті зареєстрували 24 постанови про скасування, жодна з яких не набрала необхідних 226 голосів.

Серед іншого, закон звільняє на 15 років нові компанії у шахтарських містах від низки податків у рамках спеціального режиму оподаткування. При цьому до другого читання з документа вилучили норму щодо вимоги застави на період оскарження податкового повідомлення-рішення.

«Ресурсний» закон встановлює обмеження списання збитків великими платниками на прибуток. Зокрема, збитки враховуються до їхнього повного погашення, але частинами по 50% щороку.

Також закон звільняє виробників свійської птиці, окрім курей, від податку на прибуток. Крім того, передбачено оподаткування операцій із продажу третього та більше об'єктів нерухомості за ставкою податку на доходи фізосіб (18%) від чистого податку. Ця норма не поширюється на спадщину.

До 2025 року «ресурсний» закон продовжив пільги з розстрочення ПДВ імпорту обладнання. Крім того, документ дозволяє взяти участь у податковій амністії держслужбовцям, які не виконували публічних функцій з 2010 року.

Згідно із законом, звільнення від ПДФО доходів з реалізації власновирощеної продукції тепер залежить не від розміру земельної ділянки, а від розміру отриманого доходу. Для звільнення від оподаткування він не повинен перевищувати 12 мінімальних зарплат.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: