fbpx
Сьогодні
15:14 14 Гру 2021

"Антонов" побудує п'ять пасажирських літаків для національної авіакомпанії UNA

English version here

Міністерство інфраструктури України та ДК «Укроборонпром» підписали меморандум, відповідно до якого нова державна авіакомпанія «Українські національні авіалінії» замовить у ДП «Антонов» п'ять пасажирських літаків.

Як повідомляє "Укрінформ", меморандум було підписано 14 грудня.

«Коли ми планували українського національного перевізника – це для стимулювання нашої авіагалузі. Україна одна з небагатьох країн, яка вміє будувати літаки, має технології, виробництво, людей. Не вистачало лише державних замовлень. І зараз ми починаємо це робити для цивільної авіації», – сказав міністр інфраструктури Олександр Кубраков під час церемонії підписання меморандуму.

Він додав, що вже у першому або другому кварталі наступного року будуть підписані безпосередні контракти з ДП «Антонов».

За словами генерального директора Укроборонпрому Юрія Гусєва, відповідно до меморандуму «Антонов» впродовж трьох років побудує п'ять пасажирських літаків Ан-158 на 99 місць. Він додав, що держпідприємство планує збудувати перший літак за 1 рік.

Кубраков зазначив, що пасажирські літаки вітчизняного виробництва будуть використовуватися на регіональних рейсах по Україні та на міжнародних рейсах на короткі відстані.

Як повідомлялось, Міністерство інфраструктури України у ході форуму "Велике будівництво: Авіація. Туризм" 25 листопада підписало меморандум з компанією Airbus про наміри співробітництва зі створення національного перевізника. Планується, що свій перший рейс авіакомпанія виконає у 2022 році.

Президент Володимир Зеленський анонсував, що нову державну авіакомпанію України планують назвати Українські національні авіалінії (UNA).

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: